Компанията SpaceX на милиардера предприемач Илон Мъск изгражда мрежа от стотици

...
Компанията SpaceX на милиардера предприемач Илон Мъск изгражда мрежа от стотици
Коментари Харесай

SpaceX изгражда мрежа от шпионски сателити за американското разузнаване

Компанията SpaceX на милиардера бизнесмен Илон Мъск построява мрежа от стотици шпионски сателити по скришен контракт с разследващата организация на Съединените щати. Това съобщи Reuters, базирайки се на 5 източника, осведомени с програмата.

Източници акцентират, че съответният контракт демонстрира възходящото доверие на разследващите служби в компанията на Мъск.

„ Плановете демонстрират степента на присъединяване на SpaceX в американските разследващи и военни планове и илюстрират по-дълбоките вложения на Пентагона в солидни сателитни системи в ниска околоземна орбита за поддръжка на сухопътните сили “, се споделя в изказването.

Ако бъде сполучлива, програмата доста ще разшири способността на държавното управление и военните на Съединени американски щати бързо да разпознават евентуални цели съвсем на всички места по света, казват източниците.

Изданието добавя, че сумата на контракта, който е подписан още през 2021 година с Националната разследваща работа, организацията, която ръководи шпионските спътници, е 1,8 милиарда $.

Сайтът PCmag по-рано заяви, че въоръжените сили може да получат усъвършенствана връзка при положение на триумф на SpaceX. За да усили скоростта на сателитния интернет Starlink, компанията желае от Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати да даде позволение за слагане на някои от спътниците на към 200 км по-близо до Земята, в сравнение с е в този момент.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: BBC
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР